Veel mensen weten niet wat ze met hun slaapkamer aan moeten. ‘Je slaapt er alleen in’, hoor ik mensen wel eens zeggen. Echter is jouw slaapkamer wel dé plek waar je elke dag wakker wordt en waar je dagelijks de dag weer afsluit. Hierbij geef ik daarom de ultieme tips om iets van je slaapkamer te maken.

Het begint namelijk al met het maken van een thema. Wat wil jij wat jouw slaapkamer uitstraalt? Met mooie verlichting kun je een bepaalde sfeer oproepen in je kamer.

Laat genoeg licht in jouw slaapkamer. 

Genoeg daglicht mag niet ontbreken in jouw slaapkamer. Grote ramen en genoeg lichtdoorgang zorgen er namelijk voor dat je op een natuurlijke wijze wakker wordt. Het zonlicht dringt ’s ochtends jouw kamer binnen waardoor je niet wakker hoeft te worden van het nare geluid van jouw wekker.

Een goed dag en nacht ritme zorgt voor meer energie en een betere gezondheid. Zowel hoe je jouw slaapkamer inricht als het bed waarop je slaapt maken uit. Voor genoeg ruimte om te slapen neem je bijvoorbeeld een 160×210 boxspring

Een kleurrijke slaapkamer straalt warmte uit. 

Kleurrijke muren in jouw slaapkamer stralen warmte uit. Laat al die grijze, zwarte of witte tinten achterwegen. Dit stimuleert juist de negatieve gevoelens bij de mens. Door kleurrijke muren, schilderijen, lampen en andere woonaccessoires te verwerken in jouw slaapkamer, ga je gegarandeerd met een goed gevoel slapen en word je met een goed gevoel weer wakker.  

Printjes geven sfeer. 

Printjes brengen ook positieve gevoelens naar boven. Verwerk daarom printjes in het behang of in andere woonaccessoires. Op deze manier wordt jouw slaapkamer nooit saai. Voor de vrouwen zijn tijgerprint, luipaardprint of slangenprint erg trendy. De wat neutralere prints zijn natuurstenen, palmbladeren, bloemen of een jungleprint. Tevens is streepjesbehang ook nog steeds erg populair. 

Creëer jouw droomslaapkamer. 

Kortom is het erg belangrijk om bij het inrichten van jouw slaapkamer genoeg licht door te laten, genoeg kleuren te verwerken in jouw woonaccessoires en om behang met een printje uit te kiezen.