Ga je verhuizen of verbouwen? En is het tijd om een nieuwe vloer uit te kiezen? Dat kan nog best moeilijk zijn, want er zijn heel veel verschillende soorten vloeren. Je kunt namelijk kiezen uit verschillende materialen, patronen, maar ook verschillende kleuren. We begrijpen dat al de keuze het er niet gemakkelijker op maakt, daarom hebben we een aantal handige tips voor je op een rijtje gezet.

Locatie

Bepaal in welke ruimte de vloer gelegd moet worden. Dit is belangrijk om eerst te doen, want aan de hand daarvan kun je bepalen welk materiaal geschikt is. Voor een vloer in de badkamer zijn bijvoorbeeld andere vloeren geschikt dan een vloer in de woonkamer. De vloer die in de badkamer gelegd wordt, moet namelijk waterbestendig zijn.  Voor de woonkamer maakt dit niet zoveel uit. Daarnaast kan vloerbedekking zoals tapijt prettig zijn in de slaapkamer, maar dat is in de keuken weer niet ideaal.

Leefomgeving

Vervolgens is het belangrijk om na te denken over hoe de vloer gebruikt wordt. Wordt de vloer in de woonkamer gelegd? En heb je kinderen? Dan moet de vloer wel tegen een stootje kunnen. Kinderen laten nog weleens wat vallen en brengen veel tijd door op de grond. Ook wanneer je huisdieren hebt is het goed om hierover na te denken. Honden kunnen scherpe nageltjes hebben en daarmee krasjes achterlaten op de vloer. Wanneer je vloerverwarming wil, is het verstandig om na te denken over de soort vloer die hier mee gecombineerd kan worden en of er ├╝berhaupt ruimte is in je huis.

De ruimte

Houd zeker ook rekening met de ruimte waar de vloer gelegd wordt. Als het een kleine ruimte is, kun je voor een ruimtelijk effect het beste een lichte vloer kiezen. Zo wordt de kleine ruimte niet nog kleiner. Een donkere vloer zorgt juist meer voor dat de ruimte kleiner oogt, dus is de ruimte groot? Dan kun je het beste voor een wat warmere tot donkere kleur gaan.

Wanneer je een betaalbare opties zoekt, kun je het beste kiezen voor een goedkope pvc vloer of goedkoop laminaat. Deze vloeren gaan lang mee en hebben de beste kwaliteit-prijsverhouding.